Tanden bleken

Alles wat u moet weten over het

bleken van uw tanden bij vanDort

Tanden bleken

Alles wat u moet weten over het bleken van uw tanden bij vanDort

De voordelen van tanden bleken bij vanDort

Een stralende witte glimlach geeft u zelfvertrouwen. Uw tanden en kiezen kunnen in de loop van de jaren verkleuren door eten, drinken en roken. Met onze bleekbehandeling worden randverkleuringen effectief verwijderd! De behandeling is zeer doeltreffend en kunt u zelf thuis uitvoeren. Uw tanden bleken met deze methode brengt een aantal voordelen met zich mee:

Op maat gemaakt bleekbitje

Doeltreffende thuisbehandeling

All-in prijs

In een paar simpele stappen naar een witte glimlach

Wanneer u ervoor kiest om uw tanden bij ons te bleken nodig wij u uit voor een intake. Tijdens deze intake maken we gelijk een afdruk voor uw bleekbitje. Wanneer uw bleekbitje klaar is nemen wij contact met u op. We leveren het bleekbitje samen met de tanden bleekkit (inclusief uitgebreid gebruiksadvies), waarmee u zichzelf thuis kunt behandelen. Het bleekproces verloopt als volgt:


1. Activeren
De eerste stap is het activeren van het oppervlakte en het verwijderen van alle tandplak. Hierdoor is het bleekproduct direct in contact met het glazuur.

2. Bleken
Dit wordt gedaan met een bleekgel met 16% carbamideperoxide hierin zit tevens natriumflouride dat meewerkt aan het versterken van het glazuur.

3. Conditioneren
Dit wordt gedaan om gevoeligheid van de tanden te verminderen en een langer resultaat te bieden.

Het gehele proces duurt 1 uur per dag en herhaalt u 10 dagen lang. Langer bleken is niet nodig. Langer bleken zou voor uitdroging van het glazuur kunnen zorgen (wat leidt tot gevoeligheid van de tanden).


Mocht u vragen hebben over het bleken van uw tanden, bent u altijd welkom op de praktijk.

Tanden Bleken Tandprothetische praktijk vanDort
Tanden bleken Putten
Tanden Bleken Tandprothetische praktijk vanDort

Meer weten over tanden bleken bij vanDort?

We weten dat elk gebit anders is en elke patiënt andere wensen heeft. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Klik hieronder voor gratis advies!


Wij gaan voor 100% tevredenheid

We kunnen niet vaak genoeg benoemen dat de tevredenheid van onze patiënten op nummer één staat. Bekijk hieronder de ervaringen van onze patiënten.

Veelgestelde vragen over bleken

Wat gebeurt er met je tanden als je ze bleekt?
Bij het bleken van tanden wordt er meestal gebruikgemaakt van waterstofperoxide. De peroxide breekt kleurstoffen af. Daarnaast droogt het bleekmiddel de tanden tijdelijk uit en maakt ze iets poreuzer. Hierdoor wordt het glazuur tijdelijk minder doorzichtig en zie je het donkere tandbeen minder. De tandkleur wordt na het beëindigen van de bleekbehandeling altijd weer iets donkerder. Na zes weken kun je pas het echte bleekresultaat zien.


Hoe lang duurt een bleekbehandeling?
De lengte van een bleekbehandeling hangt af van de bleekmethode. Bij de thuisbleekmethode duurt het meestal twee tot drie weken voordat je het gewenste resultaat hebt bereikt.


Kun je alle tanden en kiezen bleken?
Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor deze tanden of kiezen heeft dus geen zin. Ze kunnen door de wittere tanden en kiezen eromheen zelfs meer opvallen na het bleken. Overleg daarom met de behandelaar vóórdat je je tanden gaat bleken. Bespreek je wensen en vraag of jouw gewenste resultaat haalbaar is.


Is thuis bleken schadelijk voor mijn tanden?
Onderzoek heeft aangetoond dat het buitenste deel van het glazuur direct na het bleken tijdelijk iets poreuzer en minder hard is. Deze veranderingen van het glazuur hersteld, zodra het glazuur in contact komt met speeksel. Thuis bleken onder begeleiding van een mondzorgspecialist, indien je de aanwijzingen opvolgt, heeft geen blijvende nadelige gevolgen en levert een beter resultaat dan eenmalige behandelingen.


Kan ik tijdens de bleekbehandeling alles eten en drinken?
Tijdens de behandeling met de bleeklepel kunnen etenswaren en dranken met kleurstoffen het resultaat nadelig beïnvloeden. Tijdens de bleekbehandeling is het gebruik van deze producten, evenals roken, af te raden. Hierdoor zal de duurzaamheid van het bleekresultaat verbeteren.


Kan ik ook zelf mijn tanden bleken?
In sommige winkels en vooral via internet kan je diverse bleekproducten kopen. De wet staat voor deze producten alleen zeer lage concentraties waterstofperoxide toe (0,1%). Dit betekent dat je weinig effect van de behandeling mag verwachten. Wie hiervoor kiest, moet het ook doen zonder het deskundige advies of een behandeling voor jou wel de aangewezen oplossing is. Als je je tanden wilt bleken, doe dat dan altijd onder begeleiding van een specialist.


Welk resultaat zal het bleken opleveren?
Het te bereiken bleekresultaat verschilt voor iedereen. Je behandelaar kan de kleur van jouw tanden vastleggen en laten zien welke verandering is opgetreden. Indien gewenst kun je de behandeling herhalen. De basiskleur van het tandbeen bepaalt voor een belangrijk deel het uiteindelijke resultaat. En die basiskleur is bij iedereen anders. Ook gebleekte tanden zullen, net als niet-gebleekte tanden, op den duur verkleuren door veroudering. Verkleuring gebeurt sneller als je rookt of voedingsstoffen met kleurstoffen veel gebruikt.


Kan ik met ‘whitening‘ tandpasta’s mijn tanden witter maken?
De naam is enigszins misleidend. Whitening tandpasta’s bleken niet. Er zitten enzymen en fosfaten in die kleurstoffen kunnen afbreken en losweken van de tand, waarna je ze makkelijker kunt wegpoetsen. Met whitening tandpasta’s kun je dus makkelijker verkleuringen op het oppervlak verwijderen. En schone tanden lijken witter. Een nieuwe ontwikkeling is het toevoegen van kleurstoffen aan de tandpasta, die de tand tijdelijk wit kleuren.


Meer vragen? Klik hieronder voor gratis advies van onze experts!

Kosten van tanden bleken

De all-in kosten voor het bleken van uw tanden bedraagt €295,-. Tanden bleken wordt vaak niet vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, is er een mogelijkheid dat uw verzekeraar deze behandeling geheel of gedeeltelijk vergoedt. Neem contact op met uw zorgverzekering voor de voorwaarden zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Klik hieronder voor meer informatie.

Kom met ons in contact!

Onze experts komen graag met u in contact om al uw vragen te beantwoorden of een vrijblijvende afspraak in te plannen. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Kom met ons in contact!

Onze experts komen graag met u in contact om al uw vragen te beantwoorden of een vrijblijvende afspraak in te plannen. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!