Klikgebit van Dort

Klikgebit

Alles wat u moet weten over een klikgebit bij vanDort in één overzicht

Klikgebit

Alles wat u moet weten over een klikgebit bij vanDort in één overzicht

Uw voordelen van een klikgebit bij vanDort

Een veel voorkomende klacht bij mensen met een volledig kunstgebit is dat het ondergebit niet goed blijft zitten. Wij kunnen in dergelijke gevallen zorgen dat het kunstgebit wel goed blijft zitten, met een klikvaste oplossing: een kunstgebit op implantaten ook wel klikgebit genoemd. Een klikgebit biedt veel voordelen. Zo ervaren veel patiënten minder pijnlijke plekken en gaat eten makkelijker. Daarnaast slinkt de kaak minder snel door de plaatsing van de implantaten, zo hoeft u uw gebitsprothese minder vaak te laten rebasen. Een klikgebit zit stevig in de mond maar is wel uitneembaar. Onze praktijk is ingericht voor één-op-één zorg. Op deze manier zorgen we ervoor dat u de beste kwaliteit en zorg krijgt. Bij vanDort gaan wij alleen voor 100% tevredenheid. Wanneer u niet tevreden bent met uw klikgebit passen we het gebit aan tot u wél tevreden bent. U kunt bij ons altijd terecht zonder doorverwijzing van de tandarts. U kunt contact met ons opnemen of gewoon even bij ons langs komen!

Één-op-één zorg

100% Tevredenheidsgarantie

Ervaring met angstpatiënten

In een paar simpele stappen naar uw perfecte klikgebit

Tijdens de eerste afspraak informeren wij u over de mogelijkheden en bekijken wij of implanteren bij u mogelijk is. Hierna maken wij een doorverwijzing voor de tandarts/implantoloog  of de kaakchirurg. Deze zal u oproepen voor een intake en een röntgenfoto van uw kaak maken. Aan de hand van deze foto maakt de tandarts/implantoloog of kaakchirurg een behandelplan en bespreek hij deze met u. Na het aanbrengen van de implantaten volgt er een rustperiode van 2 tot 5 maanden. Hierna zijn de implantaten goed verankert in het bot en kunnen wij beginnen met de eerste afdrukken voor het kunstgebit.


1. Eerste afdrukken
Na de rustperiode beginnen wij met de eerste afdrukken voor uw klikgebit.

2. Definitieve afdruk
Hiermee worden randlengte en stand van de implantaten vastgelegd.

3. Beetbepaling
De stand van de boven en onderkaak wordt vastgelegd en hier wordt de kleur en vorm van de tanden uitgezocht.

4. Proefprothese
In deze fase word er gekeken of de tanden mooi in uw mond staan en op de kiezen goed op elkaar passen.

5. Plaatsen van de prothese
Hier wordt ook de constructie op de implantaten geschroefd.

6. Nacontrole
Wij vinden het belangrijk dat u na het plaatsen van het klikgebit nog even op controle komt.

Rebasing en Reparatie Putten
Tandprothetische Praktijk vanDort
Tandprothetische Praktijk van Dort Klikgebit
Tarieven Tandprothetische praktijk vanDort

Meer weten over een klikgebit bij vanDort?

We weten dat elk gebit anders is en elke patiënt andere wensen heeft. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Klik hieronder voor gratis advies!


Wij gaan voor 100% tevredenheid

We kunnen niet vaak genoeg benoemen dat de tevredenheid van onze patiënten op nummer één staat. Bekijk hieronder de ervaringen van onze patiënten.

Wanneer u toe bent aan een klikgebit

De overstap naar een klikgebit wordt vaak gemaakt wanneer een normale prothese niet meer het gewenste resultaat geeft. De normale gebitsprothese kan bijvoorbeeld niet stevig meer zitten en uit de mond vallen met praten. Of uw kaak is zo ver geslonken dat een normaal kunstgebit geen houvast meer heeft. Dit kan allerlei vervelende klachten met zich meebrengen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot een kunstgebit op implantaten. Bent u benieuwd of u kunt overstappen op een klikgebit? Klik hieronder voor gratis advies!

Kosten van een klikgebit

In Nederland hebben wij een verplichte basisverzekering met een wettelijk eigen risico (in 2021 is dat € 385,-) voor iedere inwoner en kan men een vrijwillige aanvullende (tandarts)verzekering afsluiten voor zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen. Een volledige gebitsprothese valt onder de basis verzekering en word voor 75% vergoed dat komt neer op een eigen bijdrage van 300/350 euro. Meer weten over vergoedingen? Klik hieronder voor meer informatie.

Kom met ons in contact!

Onze experts komen graag met u in contact om al uw vragen te beantwoorden of een vrijblijvende afspraak in te plannen. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Kom met ons in contact!

Onze experts komen graag met u in contact om al uw vragen te beantwoorden of een vrijblijvende afspraak in te plannen. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!