Kunstgebit Putten

Noodprothese

Alles wat u moet weten over een

noodprothese bij vanDort in één overzicht

Noodprothese

Alles wat u moet weten over een noodprothese bij vanDort in één overzicht

Uw voordelen van een noodprothese bij vanDort

Een noodprothese is een kunstgebit dat word aangemeten terwijl u uw eigen tanden en kiezen nog heeft. Na het trekken van de tanden en kiezen plaatst de tandprotheticus of tandarts het noodgebit. Dit noodgebit word ook wel een immediaatprothese genoemd. De eerste prothese is misschien wel de belangrijkste prothese die uw ooit zal dragen. Dit is immers het eerste contact dat met een prothese heeft. Hiermee zal u moeten leren eten, praten en bewegen in het dagelijkse leven. Met onze één-op-één zorg proberen wij u zo goed mogelijk te begeleiden in dit traject. Bij vanDort gaan wij alleen voor 100% tevredenheid. Wanneer u niet tevreden bent met uw noodgebit passen we noodgebit gelijk aan. U kunt bij ons altijd snel terecht en zonder doorverwijzing van de tandarts. U kunt contact met ons opnemen of gewoon even bij ons langs komen!

Één-op-één zorg

100% Tevredenheidsgarantie

U kunt snel terecht

In een paar simpele stappen naar uw noodprothese

Tijdens de eerste afspraak word besproken wat de mogelijkheden zijn. Hierna maken wij een doorverwijzing naar de tandarts of kaakchirurg voor een intake. Vervolgens zullen wij samen met de tandarts/kaakchirurg een behandelplan opstellen. Dit plan wordt vervolgens met uw overlegd zodat u eventuele wensen kunt aangeven.  Hierna komt u in het voorbereidingstraject. Wij starten met de behandeling die er als volgt uitziet:


1. Eerste afdrukken
De eerste afdrukken van uw kaak worden gemaakt

2. Definitieve afdrukken en beetbepaling
Tevens word de kleur en vorm van de tanden bepaald

3. Proefopstelling
Indien gewenst kan er een proefopstelling worden gemaakt

4. Afleveren noodprothese
De definitieve noodprothese wordt afgeleverd

5. Extractie tanden/kiezen(trekken)
Dit wordt uitgevoerd door de tandarts of kaakchirurg

6. Eerste nacontrole en eventuele nazorg
Bij vanDort vinden wij controle en nazorg erg belangrijk. U kunt hier ten alle tijden bij ons voor terecht.

Reparaties Kunstgebit Putten
Kunstgebit Putten
Tandprothetische praktijk Putten

Meer weten over een noodprothese bij vanDort?

We weten dat elk gebit anders is en elke patiënt andere wensen heeft. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Klik hieronder voor gratis advies!


Wij gaan voor 100% tevredenheid

We kunnen niet vaak genoeg benoemen dat de tevredenheid van onze patiënten op nummer één staat. Bekijk hieronder de ervaringen van onze patiënten.

De eerste 48 uur met een noodprothese

Het traject begint bij de tandarts of kaakchirurg. De tandarts of kaakchirurg zal uw kaak verdoven en de tanden en/of kiezen verwijderen. Indien nodig zal de tandarts of kaakchirurg de wonden hechten. Hierna plaatst hij de prothese. De prothese werkt als een drukverband en voorkomt bloedingen. De prothese moet vervolgens 48 uur in uw mond blijven zitten. Haal deze prothese er niet vroegtijdig uit. Door de extractie zal de kaak willen opzwellen, en krijgt u de prothese waarschijnlijk niet meer in uw mond. Het is raadzaam om de eerste uren uw mond niet te spoelen, omdat u anders de bloedpropjes die op de wonden zitten weg kunt spoelen en zo de bloeding langer aanwezig zal blijven. Meer weten over een noodprothese? Vraag hieronder om gratis advies!

Kosten van een noodprothese

In Nederland hebben wij een verplichte basisverzekering met een wettelijk eigen risico (in 2021 is dat € 385,-) voor iedere inwoner en kan men een vrijwillige aanvullende (tandarts)verzekering afsluiten voor zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen. De vergoedingen voor een noodprothese verschillen per verzekeraar. Meer weten over vergoedingen? Klik hieronder voor meer informatie.

Kom met ons in contact!

Onze experts komen graag met u in contact om al uw vragen te beantwoorden of een vrijblijvende afspraak in te plannen. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Kom met ons in contact!

Onze experts komen graag met u in contact om al uw vragen te beantwoorden of een vrijblijvende afspraak in te plannen. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!